Kies Pijn Weekoverzicht 10

ons logo

Ook deze week is Kies Pijn weer naarstig op zoek naar (klein) gemeentelijk nieuws maar ook deze week domineert het Randstedelijke geweld.

 
Niet meedoen is vet hip.
Als je goed kijkt zie je hoe de kiezers van DENK zich inmiddels hebben afgekeerd van Forum.

Na Wilders kan ook Baudet niet achterblijven en meldt zich af voor het debat op radio 1. Hier zou hij de degens kruisen met Pechtold. Alleen was onze malle Thiery het niet eens met de stellingen die Pechtold had ingebracht. ‘Voor discriminatie is geen plek in onze gemeenten’ luidde de stelling, op zich een hele goede basis is voor een debat. Pechtold wilde dan wel weer in gesprek gaan met kinderen tijdens een college tour, zolang deze kinderen maar niet spraken over zijn appartementje of vriendinnetje. Wie tijdens het gesprek het grootste kind was laat zich raden.

Daarnaast heeft Forum-aanhanger Ramautarsing zich deze week teruggetrokken als kandidaat-raadslid in Amsterdam. Dit na ophef over zijn uitspraken. Annabel Nanninga, de nummer één op de lijst, weigerde na afloop hierop te reageren. Op donderdagavond zou Sylvana Simons (de vrouw met al die verschillende kapsels) met Annabel in discussie zijn gegaan over “identiteit”. Alleen zei Sylvana, namens Bij1 (haar huidige partij) af omdat ze niet in gesprek gaat met iemand van Forum. De partij maakt zich, in haar ogen, schuldig aan “de normalisering van etnonationalisme.” Dat is hipperechtscoluministisch voor Etnisch nationalisme. Nanninga reageert nu wel en vindt het gesprek niet aangaan “kinderachtig” van Sylvana. Volgt u het nog?

Forum doet maar op 1 plek mee; Amsterdam. Wel hebben ze hun steun toegezegd aan Leefbaar Rotterdam. En komen de twee binnenkort met hun 10 concrete beleidspunten om de twee grootste steden van dit land te deradicaliseren. Wij zijn benieuwd.

 

So hé! Al dat gedoe in 020, doet de rest van Nederland niet meer mee ofzo .
Afgelopen woensdag verruilde Pauw zijn uitzendlocatie van een voormalig industrieel terrein in de randstad naar een voormalig industrieel terrein in de randstad.

Dat het gesprek van de dag toch weer te veel door de landelijke politiek wordt bepaald en zich te veel richt op Amsterdam is inmiddels bij de landelijke media ook doorgedrongen. Voor Jeroen Pauw zat er deze week dus maar één ding op.  Weg van het Westergasterrein. Het overgrote deel van Nederland woont immers niet in Onze hoofdstad. Hup, het land in. Daarom trok Pauw naar… Rotterdam. Oké, de keus had iets gewaagder gekund maar eerlijk is eerlijk Rotterdam wordt al jaren gezien als thermometer voor hoe het in Rotterdam gaat. Daarom gaan de discussies over patsers, waarom de zanger van de Kik niet in Rotterdam woont en wederom waarom DENK geen publiekelijke afstand doet van Erdogan.

De redactie van Kies Pijn is niet gevestigd in de Randstad en hoopt dan ook dat Pauw in 2022 een echt statement maakt en zijn programma naar Rozendaal (de kleinste gemeente van Nederland) verhuist.

 

What the VOG?
Gijs Rademaker is verbaasd over uitslag.

Heel veel partijen hebben moeite betrouwbare mensen te krijgen. “Je bent blij als iemand zich meld. Daarna wordt er vooral gecheckt op vlotte babbel, blauwe ogen.” (Dat is ongeveer dezelfde werkwijze waarop Kies Pijn aan zijn redactieleden komt. *red.) Dat terwijl door de decentralisatie er steeds meer verantwoordelijkheden bij de lokale bestuurders is komen te liggen. Het ministerie van binnenlandse zaken heeft om die reden een integriteitsvragenlijst laten maken. Deze is echter maar door 21% van de nieuwe raadsleden ingevuld. Een andere manier om te checken is de zogenaamde VOG (verklaring omtrent gedrag.) Gemiddeld laat maar  34% van de  partijen de toekomstige raadsleden een VOG aanvragen. De Partij die heel opvallend 100% een VOG laat overleggen is, de partij die de laatste jaren qua integriteit het meest in opspraak is geweest , de VVD.

 

Lokale held van de week: Paul van Berlo.
Paul is bijna net zo trots op zijn poster als op zijn platencollectie.

Leeuwarden loopt als culturele hoofdstad van Europa in meerdere opzichten voor. Zo hielden zij al gemeenteraadsverkiezingen eind 2017. Paul van Berlo, organisator van muziekfestival: “Into the grave”, dat wordt gehouden op een voormalig kerkhof in Leeuwarden, had zich aangemeld als lijstduwer voor de partij die het best bij zijn idealen past: Het CDA. “Ik ben zelf niet christelijk maar leven wij niet allemaal volgens christelijke normen?” Aldus Paul in de televisiereeks “Typisch Wielenpôlle”. (Klik hier om de uitzending terug te kijken.) Op het programma van “Into the Grave 2018” staan o.a.: ‘Goatwhore’ en ‘Dying Fetus’. Op de vraag of er ook ruimte is in het programma voor het Wilhelmus heeft van Berlo nog niet gereageerd.

In Nijmegen laten ze deze verkiezingen de middenman er tussenuit en kun je op “God” stemmen. God is student bestuurskunde en is van plan de studentenhuisvesting aan te pakken. Yannick God, zoals zijn volledige naam luidt is nummer 25 op de kieslijst voor D66. Hij loopt misschien wat op de zaken vooruit maar kijkt nu al uit naar een samenwerking met de nummer 25 van de Nijmeegse PvdA “Ben Dankbaar”.

Zoals vaker sluiten we graag af met een video. Bij deze tonen we u de rijke verzameling aan mogelijkheden die de stemmentellers in Rotterdam dit jaar tot hun beschikking hebben. Tot volgende week!

In Rotterdam gaat het er professioneel aan toe. Men maakt o.a. gebruik van vrachtwagens, een app, een vlaggetje, een runner, een captain America T-shirt, een proces verbaal en Ahoy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *