Kies Pijn Weekoverzicht 9

ons logo

De afgelopen week ontbrak het aan spektakel, veel ‘klein’ nieuws. De ambitieuze Jesse Klaver wil in liefst 100 gemeenten gaan meeregeren. In Flevoland viel het provinciebestuur nadat het al een tijdje rommelde en in vrijwel elke provincie zijn de lokale stemwijzertjes wel online. Zelfs de aangiftestunt van Thierry draaide op niks uit. Gelukkig hebben we in Nederland nog altijd Geertje Wilders en de mannen van Denk, die voor wat leven in de brouwerij zorgen. Tijd voor een weekoverzicht!

Wilders maakt vrienden

Geertje Wilders zat zo’n 1,5 jaar geleden met een kloppend lid naar z’n flatscreentje te staren. Hij kon het niet geloven. Overal ballonnen en slingers, wat een feest. Zijn grote roeptoetervriendje uit de VS was gekozen tot president van Amerika. Ongelooflijk. Al die lobbyisten die hun best doen jouw hartje te winnen, die oneindige zee media-aandacht, non-stop in de spotlight. Daar werkte hij al die jaren al naar toe maar het was hem nog steeds niet gelukt. Hij begon zelfs al een beetje zijn zelfvertrouwen te verliezen. Het kon dus wel, aan zijn kapsel lag het dus niet. Maar hoe had die gekke ome Donald dat nou toch geflikt?

Speltje Wilders
Dit is het speltje waar Geertje zo blij mee is. Geef toe, het is een prachtig ding, toch?

Met hulp van de Russen natuurlijk! Dat bleek al snel. Hoogstpersoonlijk zit Putin allemaal onzinverhalen op z’n facebook te schrijven om de publieke opinie te beïnvloeden. Daar kon geen marketingstagiaire tegenop. En dus ging Geertje aan de slag, en eindelijk was het deze week zo ver. Hij mocht een lekker glaasje limonade komen drinken bij wat Russische machthebbers. Wat was ie trots. Hij twitterde meteen een foto van het speldje dat ie als aandenken gekregen had. Yes! De Russen zijn z’n vriendjes! Hij wordt de nieuwe minister president! Kan niet anders!

Ondertussen vriezen in Nederland de mussen aan het dak, en dus zit iedereen binnen met de lekker warme laptop op schoot, op Facebook, Instagram (tevens Facebook) en/of What’sApp (ook Facebook) te raaskallen over wat er nu weer gebeurd in de wereld. Zo ook de nabestaanden van dat neergeschoten vliegtuig vol Nederlanders, de MH17. En die waren er bepaald niet van gecharmeerd om de grote blonde leider, die in het verleden zo hard riep dat de daders van die aanslag zo hard mogelijk aangepakt diende te worden. (Maar in een interview met de BBC dat volledig vergeten bleek) Maar nu dus doodleuk vriendjes geworden is met de regering die zo hard ontkent dat één domme lul in hun leger een nogal stomme fout maakte. Het zou de Russen sieren als ze tijdens het manipuleren door ook even zouden zeggen dat ze die raketlancerende BUK’enbakker hebben gearresteerd en dat die de rest van zijn leven doorbrengt in een Siberische koelcel. Maar nee, Russen maken geen fouten. BRUGGETJE!

De Armeense kwestie

Nog zo’n gevalletje ‘wij doen nooit wat verkeerd!’ komt er uit Turkije. Heel kort samengevat speelt er dit: Gedurende de 1e wereldoorlog wil Turkije (al noemden ze zichzelf destijds nog ‘Ottomaanse Rijk’) een stuk land toevoegen aan hun grondgebied maar daar woonden al allemaal mensen. Maar met een andere achtergrond/ cultuur/ religie enzovoort, zeg maar ‘een ander volk’.

kuzu en tosties
Blijft hilarisch: Kuzu steekt een tosti in z’n binnenzak

Dus de Turken marcheren naar binnen en pesten ze weg. Waarbij je bij het woordje pesten moet denken aan mishandeling, verkrachting, levend verbranden, ene helft dorp onthoofden andere helft zonder water de woestijn in laten vluchten, dat soort werk, 1.500.000 doden. Volgens het Nederlands woordenboek mag je dan spreken over ‘volkerenmoord’, ‘genocide’, dat soort zware termen.

Maar de Turken vinden ruim honderd jaar later nog steeds dat hen geen blaam treft en noemen die 1.500.000 doden tot de dag van vandaag ‘oorlogsslachtoffers’. En iedereen die anders beweert stinkt naar natte hond en verdiend een schoen tegen de kop. Deze week besloot de tweede kamer om het beestje in de toekomst maar bij de naam te gaan noemen en het niet langer over “de Arnhemse Armeense Kwestie” te hebben, maar gewoon, “Armeense genocide”. Tot grootse ontsteltenis van onze vrienden van Denk. Maar ook hun matties in Ankara werden zó boos, dat in de staatskrant alle Nederlandse parlementsleden met Turkse achtergrond die vóór hadden gestemd, met foto en al, in de krant zette als zijnde ‘vieze landverraders’. En dat leverde uiteraard een fikse dosis doodsbedreigingen en andere verwensingen op voor die kamerladen. Onze zoveelste diplomatieke rel met de Turken. Oei oei oei. Reken er op dat het lastig afdingen gaat worden op de marktjes in Antalya deze zomer. Gewoon loeihard 10 euro betalen voor je nep Armani.

Lokaal drama op het toilet
malle mevrouw
Dit is dus niet Margreet Dolman, dat typetje van Paul Haenen.

Op het gemeentehuis in West-Zaan is men ondertussen ook druk bezig met iets in de doofpot te steken. Zo’n 6 maanden geleden werden alle toiletten daar ‘genderneutraal’. Oftewel, als de mannelijke wethouder op de damestoilet een omgebouwde vol staat te blaffen, is er alweer een stuk minder reden tot heisa. Want iedereen mag immers overal zijn/haar behoefte doen. Maar niet langer, als het aan Ingrid Jahn ligt. Die wil dat de toiletten weer gewoon een M en een V op de deur krijgen. En dus diende ze per brief een klacht in. Maar die klacht….
Die is verdwenen! Tenminste, haar openbaar geschreven brief kreeg het predikaat ‘geheim’ en ligt nu ergens weg te rotten in een kelderbox. Een schande! Dan kun je wel lopen zeveren met je genocide en je MH17, maar dan weet je dus niet wat er écht speelt bij de burger.


De weekafsluiter is een kijktip: ‘Ons belang’ van de Avrotros. Een mooi portret van lokale politici in de aanloop naar de verkiezingen. Kijken? Dat kan via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *