Kies Pijn Weekoverzicht 8

ons logo

De ontsteking groeit en het tandvlees klopt. Het zeurt en trekt door de kaak, naar het oor. Een permanente smaakcombinatie van bloed en pus in de mond. Na al die maanden helpen zelfs 20 Ibuprofennetjes niet meer. Kiespijn is terug. Vanaf nu weer iedere vrijdag op Kies Pijn: het Kies Pijn Weekoverzicht. KPWO voor vrienden en spindokters. In dit weekoverzicht blikken we terug op de capriolen die onze malle politici de afgelopen week uithaalden. Ook over de lokale verkiezingspret! Zo werd het referendum op de trein gezet en…

Holo YOLO
A glimpse of future politics (maar dan in het Nederands)

Idioterie is het. Wat weet Ascher van de problemen in Aalten? Wilders van Westerveld en Marrijnissen van Meppel? Toch gebeurd het iedere vier jaar weer. Landelijke politici die campagne voeren tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Bekende koppen die lokaal stemmen proberen te werven terwijl ze niks afweten van de problemen die er in een gemeente spelen. Afgelopen week was het de beurt aan Lilian, dochter van. En om de aandacht van de pers te trekken had ze daar een hele ludieke manier voor gevonden. Door middel van een hologram sprak de SP’er niet 1 maar vijf zalen tegelijk toe. Jesse, eat your heart out. Het kan niet lang meer duren of we zien Ruud Lubbers het CDA aanmoedigen,  koppige Forum voor Democratie leden afgeblaft worden door Adolf Hitler en de Partij voor de Dieren een hologram van stier Herman vrijkopen.

Tijdens de jaarlijkse 4Daagse wandelingen zet Druten extra grensbewaking in.
Escaperoom Druten

Terwijl de blanke hetero man zichzelf maar moet motiveren om naar de stembus te gaan krijgen allerhande minderheden leuke lokkertjes. Identiteitspolitiek. Deze week extra aandacht voor jongeren in Druten. Aldaar creĆ«erde de burgemeester samen met wat jongeren een escape room in de kelders van het stadhuis. Vier jongeren mochten de escape room testen. Na die ervaring wisten de vier het zeker: “ze gaan stemmen. Ze denken niet dat de meeste jongeren die de escape rooms ingaan, zo zullen reageren. Die doen het vooral voor de kick, vermoeden ze.” aldus De Gelderlander.

21 maart kan iedereen opgesloten worden in een gemeentehuis. Je mag er dan pas uit na het roodkleuren van een vakje. 

 

Het is altijd lachen met oom Fester.
De zaak Grapperhaus

Bij ons op het Kies Pijn kantoor hangt een groot krijtbord. Hierop houdt de redactie een poule. Welke minister sneuvelt het eerst? Zijlstra stond hoog op de wensenlijst. Net als schipholvriendin van Nieuwenhuizen en Grapperhaus. Minister van justitie Grapperhaus moest deze week voor de raad van discipline verschijnen. Hij zou in zijn tijd als advocaat belangrijke informatie niet met de rechter gedeeld hebben. Op zich niet heel verrassend voor een man die afgelopen weekend in een interview met het nrc nog zei dat de over overheid ‘een soort Lucky Luke moet zijn’ (en keihard op moet treden). Nu maar hopen voor Grapperhaus dat hij tijdens een poging ‘sneller schieten dan je schaduw’ zichzelf niet in de voet schiet. De raad doet 9 april uitspraak in de zaak Grapperhaus. O’ja en de schipholvriendin? Die stelde Lelystad Airport met een jaar uit, in de hoop dat de media dan wat minder aandacht aan die zaak besteed. Dat aftreden van haar kan dus zomaar nog een jaartje duren.

De wekelijkse wet update

Wij moeten er even aan wennen hier op kantoor, maar ons kabinet doet de laatste tijd gewoon haar werk. Deze week is het referendum zonder eerst een referendum te houden naar de slachtbank gegaan. Een krappe meerderheid (waaronder Democraten ’66) is voor het afschaffen van het raadgevend referendum. Voor de definitieve afschaffing moeten de Democraten de wet alleen ook nog even door de eerste kamer laten afschieten. Marijnissen, of haar hologram, riep op om 21 maart massaal tegen de sleepwet te stemmen om je ongenoegen over de afschaf van het referendum te laten merken. Die logica begrijpen wij ook niet helemaal. Een ander wetsvoorstel is de Wiegwet. Partners krijgen na de bevalling vijf in plaats van de huidige twee vrije dagen, en mogen ze vijf weken kraamverlof opnemen. In ruil voor een uitkering ter hoogte van 70% van hun salaris. Wanneer het voorstel in de kamer behandeld gaat worden is nog niet bekend. Stanley, vader van 18 bij 17 verschillende vrouwen,x reageert alvast enthousiast.

Google moet nog even wennen aan de wiegwet.
Tot slot

Over de wietwet gesproken. We willen u graag voorstellen aan Hans Kamperman. Hans staat al een week of drie, vijf dagen per week pal voor de Tweede Kamer, te demonstreren tegen de criminalisering van cannabis. Volgens de beste man bouwde Henry Ford zijn eerste auto immers al van cannabisplastic.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *