Kies Pijn VOXPOP: #valtdeZijlstra

Op Kies Pijn plaatsen wij, de redactie, wekelijks zo’n een á twee artikelen. Artikelen geschreven door mensen die denken dat zij verstand van zaken hebben. Mensen die ooit van iemand, die ooit een bij een D66 congres was, hoorde dat Alexander Pechtold alles zou doen om een sleutelpositie in een regering te krijgen. Die ervaring maakt ons overgekwalificeerde politiekverslaggevers. Noem ons dus maar gerust de elite. Maar Kies Pijn is meer. Naast wijzelf, de kenners, willen wij ook graag het volk aan het woord laten. Deze keer vragen wij vier anonieme Nederlandse bronnen hoe zij denken over de liegende minister Halbe Zijlstra.

Gaatjeniksaan – Delfszijl

“Alsof die linksen niet liegen met hun zogenaamde klimaatverandering en met dat gelul dat niet je ras maar de plek waar je opgroeit je IQ bepaald. Pfff. Teringleijers. Met de carnaval in Soest zag ik Thieme nog, verkleed als moslim een kroketje trekken bij de FEBO! De FEBO zeg ik je! En dan geen groentekroket hè, nee, een volwaardig afvalvlees product. Teringleijers. En dan die Klaver. Das helemaal een snotneus. Op feesboek staan dus gewoon video’s van hem en de illuminatie hè. Het is allemaal één complot om de godganse teringzooi te islami… versalami.. versislami… AAAAH TERING! Om Turken hierheen te halen! En terroristen. Teringleijers.”

 

Naam bekend bij redactie – Middelkoop

“Hoi! Mijn naam is Peter Paul de Lange. Wat leuk om alweer anonieme bron te zijn! Vorige week was ik het ook nog. Toen in het proces van Holleeder! Dat noem ik verantwoordelijkheid nemen en laat dat nu precies zijn wat mijnheer Zijlstra doet. Alles wordt zo enorm uitvergroot in de media. Vreselijk. Laat die man gewoon met rust en zijn werk doen. Het is toch maar een leugentje om bestwil? Dat doen we toch allemaal wel eens? Bovendien was de inhoud gewoon waar. Wat zegt u? Dat was niet waar? Oh oké. Dat bedoel ik nou precies. Al dat gegraaf van de pers. Laat die arme man toch eens met rust. Jullie gedragen je alsof je de controlerende macht bent. Heel vervelend. Nu ga ik een peen eten. Toedels!”

Anoniem – Blaricum

“Grappig dat je over Halbe begint. Ik was er ooit bij in het Turel (Russisch voor Torentje, red.) toen Mark aan Halbe vertelde waarom hij nog single is. Mark slaapt sinds jongs af aan iedere nacht met een  heerlijke verse zoute haring op het kussen naast hem. Een heleboel volwassenen slapen nog met een knuffel uit hun jeugd maar dit is zelfs de meeste levende organismen die Mark mee naar huis neemt te veel van het goede. Nu moet ik gaan. Zijn jullie van de pers? Kom dan maar mee. Ik ga zo namelijk trouwen. Nee, echt.”

R.J.J.Z de B. van L. tot G. – Ruigoord

“Ik zou het eeuwig zonde vinden als Halbe door zoiets kleins als leugens en valsheid in capaciteiten zou moeten aftreden. Hoeveel die man wel niet voor ons kunstenaars heeft betekend. Vroeger zaten we ons de hele dag de tering te vervellen en onze hand op te houden. Nu mogen we eindelijk aan de slag voor ons geld. Bovendien gaat het veel beter met Nederland nu er in het onderwijs geen ruimte meer is voor gefreubel en creatieve vakken ter ontwikkeling van het kind. Al dat gelul levert alleen maar creatief gedoe met bonnetjes, rapporten en/ of de verhalen van anderen op. Van mij mogen ze alle kunstenaars afschieten. En o’ ja, als ze ooit een beeld van Halbe willen; Ik ben beschikbaar en heb zeer goede referenties. Zo was ik ooit in The Factory bij Andy Warhol. Man, wat hij toen zei: “In de toekomst heeft iedereen zijn 15 minuten ministerschap.” Zo diep.”

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *