Kies Pijn Weekoverzicht 6

De ontsteking groeit en het tandvlees klopt. Het zeurt en trekt door de kaak, naar het oor. Een permanente smaakcombinatie van bloed en pus in de mond. Na al die maanden helpen zelfs 20 Ibuprofennetjes niet meer. Kiespijn is terug. Vanaf nu weer iedere vrijdag op Kies Pijn: het Kies Pijn Weekoverzicht. KPWO voor vrienden en spindokters. In dit weekoverzicht blikken we terug op de capriolen die onze malle politici de afgelopen week uithaalden. Ook over de lokale verkiezingspret! Met deze week nog steeds geen besluit over de donorwet en:

Mocht het met de politiek niks worden zien wij Wiebes nog wel acteren in een kinderserie.
De wetten van Wiebes

Eerst was er de casting: deze mensen gaan het doen. Daarna de gehypte aankondiging: het groenste kabinet ooit. En nu? Nu is er eindelijk de aankondiging voor een trailer.  Volgende maand komt minister Wiebes (economische zaken en klimaat, de koppeling van die twee in één ministerie verraad al een beetje de visie van het kabinet) met zijn opzet voor het gloednieuwe landelijke klimaatakkoord. Met de opzet mag ons Wiebke vervolgens langs lobbyisten van milieuorganisaties en het bedrijfsleven met als doel een release van het daadwerkelijke akkoord midden 2018. Spannend!

 

Merlijn Doomerik fotografeerde Paula Schot met de rok boven de knieën.

De SGP en de vrouwtjes
Vol trots presenteerde SGP Amsterdam enkele weken geleden hun lijsttrekker. De 24-jarige Paula Schot. Schot is naast een vrouw voornamelijk een goed christen met een aantal vrome kindertjes en het geloof dat een eventuele zetel in de gemeenteraad een gift van god is. De SGP zou echter de oubollige, discriminerende SGP niet zijn wanneer Paula zonder tegengas de Amsterdamse kar zou mogen trekken. Het hoofdbestuur van de partij heeft in het partijblad namelijk laten weten Paula niet te feliciteren met haar benoeming. Volgens partijvoorzitter Maarten van Leeuwen schiep god Eva als spiegelbeeld van Adam maar betekent dit niet dat vrouwen dezelfde roeping hebben als mannen. Bij Kiespijn zijn we vooral blij dat god de vrouw niet creëerde als spiegelbeeld van de meeste SGP mannen.

 

De knotsgekke avonturen van Thierry de Liri: Thierry en het middenmensch
Hey hallo. Jullie vriend Thierry hier.

Nou jongens en meisjes. Wat Thierry nu weer overkwam. Hij bekeek rustig foto’s van de Dordogne, las een boek van Paul Cliteur en smikkelde aan een boterham.
Toen kwam er op zijn twittertje een toespraak van minister Kajsa voorbij. Thierry luisterde aandachtig, spitste zijn kleine zachte oortjes en werd bozer en bozer en was toen niet meer blij.
De felle Kasja zei dat Thierry racisme goedkeurt. Thierry rende snel naar papa Hiddema. “Theo, Theo! Ze zegt stomme dingen. Die gekke blanke vrouw.  Dat zie ik normaal allen bij mensen van een ander ras, ja”.
Pappa Theo snelde met Thierry naar de rechtbank. “Wees maar niet bang mijn knul, ze zullen je niet meer pesten. Je bent de knapste jongen die ik ken”. Thierry lachte zijn mooiste lach en zei: “papa dank”.

Onder de rivieren stikt het komende week van de politieke talentjes.

Waar zijn toch die lokale talentjes?
Naast het aangiftetheater had Thierry het de afgelopen week ook moeilijk met een aantal andere lokale leden van zijn partij. Schrale troost voor hem en gekke Geertje: Zij zijn niet de enige. Uit een onderzoek van Trouw blijkt dat ook de VVD, D66, het CDA en de PVDA grootte moeite hebben om hun lokale kieslijsten te vullen. Jongeren willen vaak alleen als lijsttrekker op de lijst (ze zijn niet voor niks als uniek en speciaal opgevoed). Iets wat in Langedijk (met de 19 jarige Floris de Boer bij D66) en Nieuwkoop (met de 20 jarige VVD’er Ton de Kleer) dan ook gebeurd. Ouderen blijken in de politiek vaak onbetrouwbaar (leest u even mee Henk Krol?). Na te zijn verkozen beginnen zij steeds vaker hun eigen eenmansfractie. In 30% van de gemeentes zitten inmiddels meer partijen dan dat de kiezer in 2014 bepaalde. Helaas is het wettelijk niet toegestaan een politici die uit zijn fractie stapt zijn zetel in te laten leveren. Ik voel een wetsvoorstel en beteuterde ouderen die al genoeg hebben moeten inleveren aankomen.

Gooise Meeren brandt
Onrust in de gemeente Gooise Meeren (Bussum, Naarden, Muiden). Wees maar niet bang. Er is zijn geen socialisten opgestaan die sociale huurwoning hoogbouw willen en ook zijn er geen plannen voor een AZC. Nee, niet van dat al. De vastgoedmagnaat én Quote 500 genoteerde Michael van de Kuit is een one-issue partij begonnen. Kuit zelf bivakkeert voornamelijk in steden als Dubai, maar dat weerhoudt hem niet om zich in te zetten voor Oud Valkeveen. Het pretparkje is net als o.a. de Tesla Store & Louis Vuitton winkel in de P.C. Hoofdstraat eigendom van Kuit en dreigt nu ten onder te gaan omdat de lokale VVD eist dat er toeristenbelasting moet worden afgedragen. Kuit: “Als ik hier toe zou geven, dan zou dat betekenen dat iedereen zomaar belasting kan gaan heffen”. Terwijl Kuit in de gemeente Gooise Meeren voor bakken met geld campagne voert word en op Twitter de huizen van lokale VVD’ers plaatst wil ik jullie het pretpark zelf graag voorstellen. Mascotte Stronkeltje lijkt op iets dat ik uit mijn anus druk na een nachtje Dürüms scoren. Zingt u mee? ‘Lekker rijden, lekker glijden, met een hele grote lach’

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *