Kies Pijn: Uitslagen onderbuikverkiezingen DonnerWetterDay

Overwinning Partij voor de Dieren komt te laat voor gebraden varkentje.

De onderbuikverkiezingen tijdens DonnerWetterDay hebben een duidelijke winnaar opgeleverd. De Partij voor de Dieren ging met een monsterzege aan de haal. Deze overwinning kwam helaas te laat voor het varkentje dat al sinds 10:00 uur ’s morgens boven het spit draaide en door de eerste 100 bezoekers van DonnerWetterDay verorberd werd. Of er werd meer gestemd met een hongerbuikgevoel omdat men meer wilde. Dat kan natuurlijk ook, we zullen het nooit weten.

zetelverdeling onderbuik verkiezingen
Ik had geen zin de kleuren aan te passen naar de huisstijl van de partijen hoor.

Nummers twee en drie zijn ook duidelijk, GroenLinks zal niet direct voor veel problemen zorgen tijdens de coalitieonderhandelingen maar de derde partij die nodig is voor een meerderheid in de Tweede Kamer is…  JEZUS LEEFT. Je weet wel, die partij die zo uitgesproken tégen de Europese Unie is. Verder voorzien we weinig gedonder tijdens de formatie van het Kabinet Thieme 1. Mensen zijn immers ook dieren dus een verbod op abortus ligt in de lijn der verwachtingen. Een tweede grote winnaar is de PiratenPartij, die liefst 10 zetels behaalde. Let wel, 9 hiervan gaan dus niet naar een naaktmodel, maar naar zo’n clichénerd (m/v).

De huidige regering kan niet op veel steun rekenen. Slechts 4,1% van de kiezers wil de VVD en PVDA terugzien aan de macht. En dat is natuurlijk te weinig. Opvallend is ook dat de, volgens Maurice De Hond, doorgaans populaire SP en CDA maar op weinig bijval hoeven te rekenen met beiden slechts 1 schlemielig zeteltje. Maar de grote afwezige is onze grote blonde leider. Helemaal niemand stemde op hem. Vermoedelijk schrok zijn Amerikaanse equivalent dat in de grote zaal op het podium stond te schreeuwen het volk af. Of dit is het ultieme bewijs dat PVV’ers geen ruk geven om cultuur. Zo’n gezellige Hollandse culturele avond met niks dan Hollandse artiesten, en dan zelf niet komen opdagen…. Onvergeeflijk.

 

Statistieken

Tijd voor wat statistieken. PVDA stemmers kleuren hun vakje het netst in, geen kruisjes, krasjes of doodshoofden, nee, gewoon netjes kleuren. De Niet-Stemmers hebben het vaakst bevestiging nodig en accentueren hun keuze het meest. Gewoon voor de duidelijkheid. Even een extra pijltje erbij. Als we alleen de formulieren mee zouden tellen die over de lengte doorgevouwen werden, zoals het verdomme hoort, zou er een absolute overwinning zijn voor GroenLinks, want het was maar één kiezer die de etiquette kent. Wel jammer dat deze persoon het vakje op het stembiljet dan wel weer invulde met bruin. Linkse dwarspoeper.

Bij het Forum voor Democratie voorzien we niets dan ellende want geen enkel formulier werd hetzelfde ingevuld. Dat is toch lastig voor een partij die een ‘meeste stemmen geldt’ principe wil aanhangen. Als we alleen de stemmen tellen met de overeenkomst die het vaakst voorkwam (hoeveelheid gebruikte vouwen; 0) kost ze dat een zetel. Liefst 14 kiezers blijken niet op de hoogte van de moderne technologieën en staken de blaastest vól in de mond. De onleesbare beslagen schermpjes zorgden voor veel vertraging bij de mensen die na hen kwamen.

De piraten zijn ook off-line het meest voor privacy, zij leverden procentueel gezien de minste stembiljetten zonder vouw in. De PvdD is de enige club die gemiddeld méér dan 1 vouw per stembiljet gebruikte, maar vooral dankzij een paar fanatiekelingen. Slechts 1 kiezer koos voor de gele viltstift en stemde daarmee op MenSzovoort. We noemen die partij eventjes zo en niet bij de volledige naam, want anders zitten we direct op het maximale aantal te gebruiken woorden en wordt de eindredacteur boos.

 

Kleurtjes!

gejatte foto 3v12
Een sfeerimpressie, de stiften hadden ook discutabele geurtjes (foto: Imke Loeffen)

Bij het uitbrengen van de stem kon de kiezer zelf bepalen met welke kleur dat gebeurde. Kleuren zijn representatief en zeggen wat over iemands persoonlijkheid. Zo staat Paars bijvoorbeeld voor rijkdom en luxe en het is dus best bijzonder dat geen enkele VVD’er voor die kleur koos. Wel is het zo dat als je alle door de VVD’ers gebruikte kleuren mengt, je wél paars krijgt en daarmee kan concluderen dat VVD’ers dus duidelijk verzot zijn op rijkdom en luxe. Henk Krol zou dit als voldoende bewijs zien dat onze kleurenmethode ruimschoots voldoende representatief is voor de waarheid. Net als het gegeven dat geen enkele bezoeker op 50PLUS stemde en we daaruit de conclusie kunnen trekken dat de AOW daadwerkelijk omhoog moet want de oudjes konden de toegangsprijs duidelijk niet betalen. Of ze waren reeds op bed gelegd.

De kleur van rust, natuur, geluk én afgunst is groen. Bijna 20% van de stemmers koos voor groen en van hen stemden de meesten op, je raadt het al, de Partij voor de Dieren. Slechts één groentje koos voor JEZUS LEEFT. Is die partij daarmee zo onrustig? Nee, want het merendeel stemde met blauw en dat staat dan weer voor kalmte. Het zal dus wel iets met die ene zonde te maken hebben, afgunst. Daar houdt Jezus niet van, die houdt van betrouwbaarheid en veiligheid en ja hoor, daar staat blauw voor. BOEM! Niets dan feiten hier mensen, de bewijzen zijn keihard.

Zwart is de kleur van de dood, rouw, boosheid én autoriteit. Het mag dan ook opmerkelijk genoemd worden dat liefst 40% van de zwarten (de kleur van de stift hè, racisten) koos voor de Piratenpartij, die staat voor alles illegaal downloaden zonder repercussies en niks wil weten van die zogeheten autoriteit. Het merendeel van de piraten stemde trouwens met groen, en dat staat dus zoals gezegd voor afgunst én voor geld. Ze gunnen de platenmaatschappij niks en willen zelf (veel) geld besparen door niet te betalen voor Photoshop. Wetenschap pur sang.

Van de acht grootste partijen moet alleen DENK het doen zonder roze gekleurd vakje. Roze staat voor liefde, kalmte, romantiek. Al hun kiezers kozen voor groen of rood, afgunst, haat, passie, vuur, en wellicht toevallig ook de kleuren van d eMarokkaanse vlag. Slechts één partij kreeg meer dan 1 oranje stem en dat was JEZUS LEEFT. Dat is opvallend want oranje staat voor opvallen en zodoende viel het ons vermoedelijk ook op.

Boodschappen en verwensingen

hahalol
Onze enthousiaste Rus stond paraat de (niet door de drugs) zwevende kiezers te helpen

Als laatste gaan we kijken naar wat de kiezers ons als extra boodschap wilden meegeven. Van een heel groot roze sip gezichtje (blanco stem) tot iemand die zich afvroeg of de Vrijzinnige Partij iets met copuleren te maken had. Kusjes terug voor Maikel, die ook nog eens achter denk ‘na’ schreef. Diepe shit daar in die onderbuik. Een kiezer van de PvdD zag overal mogelijke lijstverbindingen. Met vrolijke groene bootjes er op.

Er werd middels een hartje gestemd op Art1kel maar alleen maar leifde was het niet, want er stond meteen ook een ferme BOE! bij het Forum voor Democratie. Maar de meest gehate partij is toch wel JEZUS LEEFT, daar werd een aantal keer de naam op het biljet volledig van verwoest, als een soort ‘final solution’. Eén kiezer van de PiratenPartij is zo onbekend met piraten dat er ‘Aye’ bijgeschreven werd waar vermoedelijk ‘Arrrr’ bedoeld was. Als laatste was er één persoon die verzocht om minder politieke ongein. Daar kunnen we wel een grap over maken maar dat wordt kennelijk niet gewaardeerd. DAN NIET JOH!

 

 

En tot zover de onderbuikverkiezingen van 2017. Onze stembussen staan weer in de Citybox. We halen ze er in 2019 weer uit, als het tijd is voor de onderwaterschapsverkiezingen. Morgen op Kies Pijn het laatste stuk partijprogramma analyse, op de valreep voor woensdag, als de echte verkiezingen zijn. En dan ná de verkiezingen gaan we nog een keertje gezellig de uitkomst afzeiken en ons afvragen waar het mis ging en waarom niemand het aan zag komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *