Kies Pijn: De campagnevideo’s 4

Een van de mooiste onderdelen van verkiezingscampagnes zijn de campagne video’s. Ongegeneerd proberen de partijen een beeld van Nederland te creëren dat de kiezer moet raken. De een kiest voor angst, de ander voor saamhorigheid. In een aantal artikelen kijken we met de voltallige redactie naar de video’s en bespreken we wat ze bij ons oproepen.

En dat doen we gezellig saampjes!

Jaap: Wow. Wat een lap tekst. Ik was na 22 seconden afgeleid door iets buiten, kan iemand het nog eens samenvatten? Gipman: Heb je een lekker wijf als lijsttrekker, kom je met het meest lelijke tekenfilm-mevrouwtje ooit naar buiten. Leuk hoor, inhoud, maar mijn ene oog wil ook wat. Dan ga ik nu mijn papegaai mijn Digi-D laten onthouden. Koolwijk: Dit is inderdaad veel te veel tekst voor een video… Ik kan dat allemaal niet zo snel lezen met mijn ooglap. Gip, deze is voor jou. Voor alle hitsige ITers het beste standpunt van deze verkiezingen: Piraten Partij lijsttrekker Ancilla van der Leest. Jaap: Maar waar ging het nou over?

Gipman: HARRRRRRR!!!!! Jaap: Latex is om op je plafond te smeren.

Jaap: Je denkt toch niet serieus dat ik dit volledig ga bekijken hè? Gipman: Ik ben gestopt met kijken bij het woord “bankwezen” vind dat wel een treffende beschrijving van het filmpje. Koolwijk: Ik denk dat de beste man zijn dochter een lijst met vragen heeft gegeven waarop hij de antwoorden weer voorleest. Ik vind het jammer dat dit filmpje zo lang duurt. En dat hij geen reclame maakt voor zijn cafetaria. Iemand eigenlijk enig idee of deze partij nog meedoet? Jaap: In mijn kiesdistrict niet, maar ik kan sowieso nooit meer een kaassoufflé eten zonder aan deze man te denken.

Koolwijk: Oké dit is dus een video die Saarloos voor Vrij Nederland maakte, maar om een of andere rede ook de enige video op het kanaal van Art1kel. Mogen wij dit daardoor als campagnevideo zien? Jaap: Over 10 jaar laat iemand dit zien bij Zomergasten. Let op mijn woorden. Gipman: Jaap & Koolwijk, even jullie eerlijke vriendschappelijke mening hè? Na drie dagen carnaval vieren hiermee thuiskomen, was dat verstandig? Dat met die discodip in bed vond ik nog wel spannend maar ze heeft nu een rugbypakje aan. Jaap: Ik ben vast verschrikkelijk 2016 maar als ik echt eerlijk ben heb ik geen idee wie dit is. Mij is geleerd dat één van de eerste dingen die je moet kunnen verantwoorden als je een filmpje maakt de reden daartoe is; wáárom moet deze film gemaakt worden. Ik wil graag het antwoord in mijn mailbox, mevrouw Saarloos. De redactie kan je het adres vertellen. (Haha, dat ben ik zelf!)

Koolwijk: Iemand enig idee waarom Borreltje Brinkman voor de vlag van Nijmegen staat? Jaap : “Wij hebben de allerbeste standpunten, mensen zeggen altijd; wat hebben jullie geweldige standpunten. De beste” Gipman: Inhoudelijk gezien worden er toch sterke dingen gezegd in het geroezemoes op de achtergrond. Qua locatiekeuze was de huishoudbeurs misschien niet de beste plek om je greenscreen op te zetten. Jaap: Mooie kleurencombinatie ook, je kan zien dat de beste man een verleden bij de PVV heeft.

 

Koolwijk: Door dat Jackson Five deuntje vraag ik mij continue af wat Micheal Jackson van Jan Dijkgraaf zou vinden: “Oh look at the little hamster. Can i keep it? Oh hahaha i’m an adult i dont have to answer to anybody. So lovely. I can name my son Blanket if i want to! Hihihi and as shall keep this little Jan Dijkgraaf in a little cage next to my bed!”. Gipman: Weihie! Shamona!! Jaap: Ik snap wel waarom er zich nog geen koper heeft gemeld voor de Telegraaf Media Groep, potentiële kopers willen natuurlijk eerst weten hoeveel zetels ze voor hun geld krijgen. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *