Kijken naar… VNL

We komen een beetje in tijdnood en dus gaan we met 160 kilometer per uur door deze aflevering. Want je moet sneller mogen rijden van VNL en nóg harder dan het toegestane moet ook minder streng bestraft. Lekker vlot toch?  Leest voor u ook makkelijker. Hoppa.

Over VNL

logo vnl
Voor NederLand Voor Nederland. Niet te verwarren met de partij Voor NederLand voor meer stokstaartjes in de dierentuin.

Voor Nederland  (VNL dus) is de zoveelste afsplitsingspartij die probeert het op eigen kracht te redden. Ditmaal zijn het twee voormalig PVV’ers die voor zichzelf begonnen. Van Klaveren en Bontes waren het niet meer eens met Geertje en stapten uit de fractie. Maar ze wilden niet zelf voorop lopen, daar moest een mooie BN’er mét karakter voor aangetrokken worden. Allereerst werd maffiavriendje Bram Moszkowicz als lijsttrekker aangewezen maar die koekenbakker bleek (verrassend genoeg) meer met zichzelf bezig dan met de toekomst van het land, laat staan de partij. Oei. En dus werd ie weer uitgezwaaid en werd voor een hoop geld die ene gast die namens Geenstijl zo verschrikkelijk zijn best deed om Oekraïne uit de EU te houden gebeld; Jan Roos. Die met dat matrozenpetje.

Het programma

De doelstellingen van VNL zijn makkelijk samen te vatten. Minder belasting, minder overheid, minder migratie, en verdere vaste stemmertrekkers als minder eigen risico in de zorg, minder geld voor de managers in de zorg, meer veiligheid, beter onderwijs, minder files enz, enz. Je kent het riedeltje wel ondertussen. Speerpuntjes zijn wel de lage belastingen voor alles en iedereen en het wekelijkse, bindende referendum. Het milieu is van secundair belang, overal moet je 130 kunnen rijden en liefst nog meer want de boetes moeten uiteraard omlaag. Alles wat stom is moet weg, en meer toffe dingen kun je kopen, dat is een beetje het idee.

Misschien is het toch leuk om een klein beetje meer in te gaan op dat belastingplan van ze. Anders wordt dit ook wel een heel kort stukje.

werkloze ambtenaren
Al deze mensen zijn ontslagen ambtenaren en vragen een uitkering aan. Dankjewel Jan Roos.

Het idee is dus dat iedereen 22,9% belasting betalen gaat. Of je nu 10.000 óf 100.000 per maand verdiend. Ook de accijnzen en de BTW moeten flink omlaag. Daar staat tegenover dat er een heleboel aftrekbare dingen verdwijnen en dat belastingkortingen voor vergroening, innovatie enz. ook foetsie moeten. Opflikkeren ook met je zorgtoeslag, kindertoeslag, Teslatoeslag alles. Miljardje hier weg, miljardje daar erbij, dat werk. Het hele gebeuren is nagerekend door het CPB en hun berekeningen lijken enigszins te kloppen.

Hou er dan overigens wel rekening mee dat je binnen afzienbare tijd naast flessen Coca Cola Gewoon (geen malle smaken meer want de innovatie wordt tegengewerkt) ook flessen Frisse Lucht ™ moet kopen want bomen zijn echt flink de lul. 

Maar hoe zit het met de zaken die er écht toe doen?

Voor of tegen Zwarte Piet?

Voor uiteraard. Want de Nederlandsche identiteit is cool en dat moet dus blijven. Engelse leenwoorden horen ook bij onze cultuur.

Hoe komt het Nederlands Voetbal er weer bovenop?

Het woord ‘sport’ komt in het programma niet voor. VNL zet vooral in op minder belastingen en dat zou betekenen dat Ajax en Feyenoord meer geld overhouden en dus betere spelers kunnen betalen. Aangezien we uit de EU moeten zullen het vooral onze eigen jongens zijn die moeten terugkeren naar de eredivisie.

file tuut tuut
Tja, dat is niet handig. Als iedereen nu gewoon even flink gas bij geeft, is die file zo opgelost!
Moet ik écht doorwerken tot m’n 70e?

Nope, tot je 67e maar. Scheelt toch weer drie jaartjes moet je maar denken.

Mogelijke coalitie met de PVV

Jazeker, ondanks dat het een PVV-afvalligen partij is zijn er nog steeds veel raakvlakken en dus is een samenwerking een hele reële mogelijkheid mocht dat nodig zijn.

En onze Hollandse Cultuur?

Ons cultureel erfgoed is belangrijk, zolang het maar geen geld kost.

De gezichten van de VNL

schippers en bonte koe
De “So You Think You Can Lijsttrek” jury is in beraad.

Jan Roos is de poster boy. Een bekend en populair gezicht van PowNed en GeenStijl (gewoon hetzelfde) waar veel Hollanders daadwerkelijk denken nieuws te kunnen vergaren. Beetje schelden en overal tegen zijn en zo en je bent al snel populair. Bontes en van Klaveren zijn de twee heren die de PVV verlieten omdat ze Wilders toch teveel tegen Moslims ipv tegen belastingen vonden. Joran van Klaveren deed al half Den Haag aan, liep stage bij de ChristenUnie en deed wat ervaringen op bij de VVD en dus PVV. Louis Bontes studeerde bestuurskunde, overheidsmanagement en deed vervolgens een en ander bij de polies in Rotterdam. Belandde bij de PVV en daarna dus bij Joram.

Voor de rest is de kandidatenlijst vrijwel volledig gevuld met blanke boze hardwerkende mannen met vlotte kapsels en kekke brilletjes… Van dattum.

Wel of Niet op stemmen?

Wel op stemmen als

Je een groot Jan Roos fan bent en zijn norsige doch komisch act het liefst elke dag bij Hart van Nederland ziet. Vooral op stemmen als blank, boos én man bent. En als Zwarte Piet het allerbelangrijkste is deze verkiezingen. Oh ja, en je wilt natuurlijk maar één belastingschijf want je denkt dat je met jouw gemiddelde inkomen daar daadwerkelijk iets mee opschiet en niet alleen maar de rijken rijker maakt. Ook op stemmen als je al lekker in januari in het zonnetje wil zitten maar tijdens de zomer de tempratuur niet boven de 20 graden wilt laten uitkomen. Lekker op stemmen als je meer centjes in de portemonnee wil, zoals mevrouwtje Bonus.

Niet op stemmen als je

Geen tijd hebt om je iedere maand opnieuw te verdiepen in complexe materie om zo een inschatting te kunnen maken of je ‘voor’ of ‘tegen’ moet stemmen bij alwéér een referendum. Daar krijgen die pikken in Den Haag toch voor betaald? Om al die fucking dossiers te lezen zodat zij de juiste keuzes kunnen maken, daar heb je toch godverdomme voor op ze gestemd, of niet dan? Niet op stemmen als je je ergert aan die schijtvolkwagens die met 180 kilometer per uur rechts inhalen als je zelf al 25 te hard rijdt. Niet op stemmen als je je kinderen ook een keer een bos wilt laten zien. En al helemaal niet op stemmen als je meer van politici verwacht dan alleen populair doen. Het is toch verdomme geen Big Brother huis, die Tweede Kamer.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *