Kies Pijn: 28 smaken


Van de 81 politieke partijen die mee wilden doen aan de Tweede Kamer verkiezingen hebben (afhankelijk van waar je woont) 28 partijen het stemformulier gehaald. “Huh?!?! Hoezo afhankelijk van waar je woont?” hoor ik u vragen. Nou, omdat 12 partijen niet in alle kiesdistricten voldoende handtekeningen hebben opgehaald. Het zou dus maar zo kunnen dat in jouw kiesdistrict maar 16 partijen op het stembiljet staan. 

Naast de al bekende partijen (zeg maar de stracciatella’s en malaga’s van het stembiljet) en de drie partijen waar we al op gerekend hadden (Nieuwe Wegen, DENK & Forum voor Democratie) doen 15 maart ook  VNL (Lulletje Jan Roosenwater) en de OndernemersPartij (Hero Borreltje Brinkman) overal mee. VNL is een zuurdere smaak, terwijl OP het beste als bitterballenijs te omschrijven is. Wie namelijk meer over OP wil weten kan de komende tijd terecht op een van de door hen georganiseerde bitterballenborrels.

Aléjandro voelt meer voor een frikandellenpanfluitborrel

De Volkskrant volgde de nieuwe partijen tijdens het ronselen van steunverklaringen. “We voelen ons straatverkopers” was een veelgehoord geklaag onder de handtekeningenjagers. Raar, want straatverkopers bieden iets aan. Dit was gewoon bedelen.

De overige partijen die wel/ niet op je stembiljet staan zijn:
-De Burger Beweging
-Vrijzinnige Partij
-GeenPeil
-Piratenpartij
-Art1kel
-Niet Stemmers
-Libertarische Partij (LP)
-Lokaal in de Kamer
-JEZUS LEEFT
-StemNL
-MenS en Spirit/Basisinkomen Partij/V-R
-Vrije Democratische Partij (VDP) 
En over 2 van die partijen hebben wij hier nog even een dingetje.

Ten eerste JEZUS LEEFT. Een partij waar ik wel eens posters van zag maar die verder (op een lullige website na) compleet onvindbaar was. Tot nu. Afgelopen vrijdag was lijsttrekker en instant blij ei Florens van der Spek te gast bij Jinek. Met zijn overdaad aan happy hebben wij hem meteen in ons hart gesloten. Kijkt u mee?

 

Een random tweet van het inmiddels geblokkeerde Twitteraccount van de VDP

En dan is er nog de VDP. Waar de PVDA de grootste kieslijst inleverde (171 namen) heeft de VDP de kleinste. Slechts één naam, en wel die van de Zaanse eigenaar van cafetaria Grill Fish: Burhan Gökalp. De lijsttrekker is afgelopen week gearresteerd. Volgens het OM wegens ruim 35 aanklachten omtrent discriminatie. Volgens Gökalp zelf was de arrestatie het gevolg van het “niet verwijderen van een aantal verkiezingspunten van onze partij”.  Dat de visgriller zelf in een interview het volgende zei heeft er volgens hem niks mee te maken: “Joden zijn erger dan de duivel en hebben Hitler aan de macht geholpen.” Ondanks de aanhouding gaat de eenmanspartij door: “Door deze racistische behandeling vanuit de blanke politie gaan wij echt niet afwijken van onze doelen.” En die doelen zijn: homo’s moeten verboden worden, het Anne Frank-huis sluiten en natuurlijk: discriminatie hárd aanpakken. 

Gökalp is alleen heerser in zijn partij, tegen een bepaald geloof, anti iets waar mensen mee geboren zijn en heeft een partijnaam met ‘vrij’ erin. Kortom Gökalp is een Geertje W.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *